Recension : The Day The Earth Stood Still (2008)

daynew

Hollywood älskar remakes, så även The Day The Earth Stood Still från 1951,har gjorts om. Eftersom remakens handling är i grund och botten typ den samma, och jag recenserade ju orginalet nyligen, så därför går jag igenom handlingen hastigt.

Rymdskepp på väg mot jorden. Landar. Rymdsnubben Klaatu kommer ut. Blir skjuten. Hamnar på sjukhus. Vill förmedla sitt budskap, genom att tala inför alla nationer. USA gillar inte detta. Klaatu flyr. Få hjälp av Helen. USA börjar jaga Klaatu.

jenniferJämfört med orginalet, så har remaken ett budskap om växthuseffekten, istället för ett anti-krig budskap som den från 1951. Rollen som Klaatu görs av Keanu Reeves, och eftersom Keanu inte har något ansiktuttryck i någon av hans filmer, är han perfekt som Klaatu. Jennifer Connelly som Helen gör ett hyfsat jobb, men Will Smiths unge Jaden Smith som Jacob är helt enkelt bara jävligt irriterande. John Cleese är även med som professorn men får allt för lite tid på den vita duken.

I orginalet bygger Klaatu och Bobby (som han heter i orginalet) upp en vänskap, och Klaatu börjar förstå sig på människor med hjälp av Bobby. Detta gillade jag verkligen med originalet, men i remaken funkar det inte alls, utan allt skyndas undan och det verkar som regissören hellre vill visa upp en massa pampiga specialeffekter. Klaatus såkallade livvakt, den stora roboten Gort, är i remaken mycket större och har faktist ingen roll i filmen, utan det känns som att dom tvingade dit honom bara för att han var cool och få kalla filmen ”The Day The Earth Stood Still”.

Jag saknar väldigt mycket relationerna som bygged upp mellan karaktärerna i orginalet, allt går för fort här. Dom skulle ha kunnat lika bra ta bort Klaatu och Gort, för att sen ersätta dom med någon annan och kallat filmen något helt annat. The Day The Earth Stood Still är inget annat än en väldigt onödig remake.

”Your Planet?”

star21

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: